Bogkasse inspiration

Når stablen af bøger fylder mere af dit værelse eller stuen end noget andet, er det på tide at anskaffe sig nogle bogkasser til opbevaringen. Det sørgelige alternativ er nemlig, at smide bøgerne i kasser på loftet - og hvem har lyst til det? Så hellere en bogreol, sammensat af lige akkurat de bogkasser du har lyst!

Når du handler hos ATBO, får du altid den bedste vejledning og de bedste produkter, håndlavet i lækre materialer, efter gamle danske snedkertraditioner. Men hvad kan du selv gøre dig af overvejelser, for at få det absolut bedste resultat?

Hvilket udtryk skal dine bogkasser og din bogreol have?

Et af de allerførste spørgsmål du bør stille dig selv, når du skal finde frem til de helt rigtige bogkasser til din bogreol, er naturligvis, hvordan de skal se ud. Dette er en bedømmelse, som for det første er individuel, da din stil gerne er helt din egen.

Samtidigt er der dog rigtigt mange stile som allerede er udviklet. Disse har dannet grobund for valget af bogkasser samt bogreoler og praktisk taget alt andet i de danske hjem og er skaber en norm for, hvad de fleste synes er fedt. Derfor kan du med fordel kigge lidt rundt på ATBOs hjemmeside, for at danne dig et overblik over udbuddet.

Malet bogkasse i stue
- Eksempel på bogreol der anvendes til andet end bøger. Moderne look.

Overvejelser du kan gøre dig, før du udvælger dine bogkasser/bogreol eller kontakter os, for at få vores input:

  • Er dit rum meget lys, farverigt eller mørkt? Dette har betydning for dit valg af farve, sort og imprægnering rent udtryksmæssigt.
  • Er dit rum og inventar rustikt eller mere blødt/stilrent? Dette har specielt betydning for valg af sort og imprægnering.
  • Hvordan er dimensionerne i rummet, som bogkasserne skal placeres i? (Dette kommer vi ind på senere).
  • Overordnet set, bør du se hvad du hælder mest til indenfor kategorierne Massive reoler, Malede reoler, Bambus reoler og Krydsfinér reoler. Så er du godt på vej!

 

Er du forvirret omkring alt hvad der hedder størrelse, farve, udtryk og så videre? Så kontakt os og lad os hjælpe dig. Mail: kundeservice@atbo.dk Telefon: 3315 6601.

Malede bogkasser
- Malede reoler er et populært valg. 

 

I hvilket materiale skal bogkasserne laves?

Det at vælge det helt rigtige materiale har mange funktioner. For det første handler det 100% om, hvilket udtryk du gerne vil give dine 

bogkasser og dermed også hele din bogreol. Skal det være rustikt? Skal det være moderne? Skal det være så neutralt som overhovedet muligt?

Alt efter, hvordan du kombinerer dine bogkasser bliver udtrykket, og dermed også brugeroplevelsen, markant forandret.

Til opgaven, finder du en lang række forskellige træsorter. Vi forhandler alle de gængse, som du primært finder under førnævnte massive reoler. Samtidigt forhandler vi dog også bogkasser i nogle lidt nyere materialer, heriblandt er specielt bambus meget nyt og moderne. Materialet er faktisk en græssort og derfor ekstremt hurtiggroende og dermed også meget miljøvenligt.

Kombineret med, at vi kun køber materialer hjem af fornuftige virksomheder, der ikke er iblandt dem som fjerner levemuligheder for pandaerne, er bambus altså et fantastisk valg, for dig der vil fokusere på det miljøvenlige og moderne på en og samme tid.

Er man ude i det mere rustikke, er materialer som eg og bøg klassikere.

Bogkasser i stue

 

Hvilke dimensioner har størstedelen af dine bøger?

Udover selve udtrykket, er det meget interessant at kigge på, hvordan bogkasserne rent praktisk kommer til at fungere. Sagen er nemlig den, at ATBO både sælger kasserne med en dybde på 30 og 34,5 centimeter. Samtidigt er alle højder af standard 35 centimeter pr. rum, men har du bøger på over dette, er der mulighed for at købe en reol med løs hylde. Dette gælder de halve reoler/bogkasser, hvor det vælges, hvorvidt hylden skal være bevægelig eller ej, hvormed du kan få mere højde i det nederste rum og dermed huse dine højeste bøger, såsom Atlasser og deslige. 

 

 

Hvordan vil du have bogkasserne stående/hængende?

Når du har valgt bogkasser - eller måske endda før - er det værd at begynde overvejelserne omkring, hvordan du vil have dem til at stå i dit hjem. Det er således interessant at kigge på dimensionerne i dit hjem og, hvilke områder der i øjeblikket ikke bliver udnyttet helt så godt som det kunne.

Til at hjælpe dig med dette, har vi på siden med tilbehør samlet alle vores muligheder indenfor ophæng. reolben og sokler. Samtidigt tilbyder vi også en lang række tilbehør i form af lak og olie til behandling efterfølgende, samt greb, låsesæt, låger og hylder. Alt hvad du har brug for, når du skal bestemme dig for, hvor og hvordan kasserne skal ophænges eller stilles i dit hjem.

 

Er du på budget?

Hvis du er på budget, kan det i mange tilfælde give rigtig god mening, at kigge på vores mange forskellige sorter, for at finde den helt rigtige pris, på dine bogkasser til bogreolen. På mange måder er eg og bøg super fede farver, som giver et rigtigt lækkert udtryk. Samtidig holder materialerne rigtigt godt, hvormed du i praksis, med disse sorter, kunne have dine bogkasser og bogreol som helhed, i flere generationer.

Materialerne har således en kæmpestor indvirkning på holdbarheden af dit inventar - samtidigt leverer vi stabile produkter der, trods et billigere materiale, holder i rigtigt mange år frem. Derfor kan det sagtens give mening at købe bogkasser og sammensætte reoler i materialer, som er en del billigere af natur - og vi hjælper dig meget gerne med det!

Så kig rundt på siden og finde det helt rigtige udtryk, den helt rigtige sort og den helt rigtige pris - og ved du ikke helt, hvad du leder efter, skal vi nok hjælpe dig godt på vej!