Samarbejde med C.F. Møller

Idéen til at fremstille en reol i superkarboniseret bambus er opstået på baggrund af et samarbejde mellem tegnestuen C.F. Møller og fonden bag CIS, Copenhagen International School.

CIS er tegnet af C.F. Møller og er en ny, international privatskole i den københavnske Nordhavn, som er bygget af bæredygtige elementer fra inderst til yderst. En skole, som har en ambition om at sikre et højt iltniveau og et lavt CO₂-niveau. Det stiller høje krav til de materialer, som bruges i såvel byggeri som interiør. Et krav, som ATBO kunne leve op til på alle niveauer ved at snedkere en reol i bambus.

Det er ikke blot bambussen, som gjorde udslaget for at blive valgt, men også ATBOs håndværksmæssige tradition for at sammensætte sine reoler med fingertappede hjørnesamlinger, der ud over at bankes også limes sammen.

Reoler i bambus

ATBO fremstiller hele, halve og kvarte reoler i bambus, som du kan sammensætte helt som du vil.

På Den Internationale Skole har man blandt andet valgt at bruge de hele reoler som bogkasser og de halve reoler til bænke, hvor eleverne kan sætte sig.

Reolerne er alle på hjul, så de nemt og enkelt kan flyttes rundt og fungere som ruminddelere.

Bambus har ud over sin bæredygtige profil også en hård og robust struktur, der gør reolen egent til brug i rum med stor slitage.

Æstetiske og miljørigtige reoler

Sidste nye skud på stammen er reolen i bambus, som både lever op til ATBO’s æstetiske udtryk og møder tidens krav om miljøbevidsthed.

Vi fremstiller reolen i lys bambus med vores elegante fingertappede hjørnesamlinger og fræset skyggenot. Reolerne er vendbare og med flytbare hylder som alle vores andre reoler. Bambusreolerne kan monteres med et bredt udvalg af låger, skuffer, hjul, sokler, vægophæng eller ben – alt efter behov.

Bambus er en græsart, som gror frit i naturen og vokser cirka 20 meter det første år.

Ud over at være et miljøvenligt produkt med gode tekniske egenskaber og et smukt æstetisk udseende er bambus også den hurtigst voksende plante i verden. Af alle planter optager denne græsart mest CO2 og reducerer derved drivhuseffekten effektivt.

Vores lyse bambus har gennemgået en opvarmning i dampovn for at opnå farven. Varmegrader og tid i ovnen er afgørende for, hvor mørk farven på bambussen bliver. Varmeprocessen – som består af ren damp – bevirker at de naturlige sukkerstoffer i bambussen giver den ønskede mørkere farve på bambusstavene. Hver enkelt bambusstrip bliver håndsorteret i farver, så farveforskelle minimeres.

Fingertappede hjørnesamlinger

ATBO etablerede sit eget snedkeri i Havdrup i 1967 og fremstiller stadig reoler efter gode, danske snedkertraditioner. Bag hver reol står en dedikeret snedker, der både udvælger træet, sliber, pudser og samler de fire flader.

En reol, der fingertappes, så den holder og kan overdrages fra generation til generation. Et klassisk udtryk, hvor de fingertappede samlinger tydeligt kan ses, og en skyggenot tilfører reolen sit karakteristiske udseende.